2B Yasası Çıkar mı? Çıkarsa Nasıl Çıkar?
Beykoz'da yıllardır konuştuğumuz, ancak sadece konuştuğumuz ama sonuca kavuşturamadığımız 2B yasası sonunda çıkıyor mu? AKP hükümete geldiği ilk dönemde bu yasayı çıkartmaya çalışmış, ancak o dönemin cumhurbaşkanı sayın Ahmet Necdet SEZER mecliste tekrar görüşülmek üzere 2B yasasını geri göndermişti. 1. AKP hükümeti, 2B yasasını referanduma götürmeye henüz halk hazır değil diye cesaret edememişti.
AKP'nin 2. hükümet dönemi olan 2007-2011 döneminde 2B yasasını şimdi tekrar meclise göndermeye hazırlanıyor. AKP'nin ilgili milletvekillerinin en başında olan, İstanbul milletvekili aynı zamanda meclis imar komisyonu başkanı Nusret BAYRAKTAR, sık sık Beykoz'a gelip 2B yasası hakkında Beykozlu'yu bilgilendiriyor. Yasanın çıktıktan sonra kimseyi mağdur etmeyeceğinin sözünü veriyor.
Öte yandan muhalefet partileri de hükümetin çıkartmaya çalıştığı bu yasanın sadece seçim yatırımı olduğunu, aslında halkın düşünülmediğini bu tasarlanan yasanın Beykozlu'nun sonu olacağını, yasa çıksa bile Beykozlu'nun tapularını almaya güçlerinin yetmeyeceğini hatta ve hatta Beykozlu 2B yasası ile tapularını alsa bile Beykoz SİT alanı olduğu için imar izinlerinin olmaması nedeniyle bu alanların TOKİ'ye verilip insanların daha da mağdur edileceğini gündeme getiriyor.
Beykozlu sevinsin mi yoksa dövünsün mü bilemiyor. Bir taraftan yıllardır hayallerini kurdukları tapularını alabilme umutları var. Öte yandan muhalefetin bunların bir kandırmaca olduğunu söylemesi, yıllardır paranoyak haline gelmiş bu mülkiyet mağduru insanları yine bir çıkmazın içine sokuyor.
Bir taraftan belediye başkanı ve iktidar partisi yetkilileri 2B yasası ile hem toplumda kangrenleşmiş bir sorunu çözme aşamasına gelmenin hem de bu yasa sayesinde maliye hazinesine girecek milyarlarca liranın keyfini yaşarken öte yandan halk muhalefet partilerinin "aslında bu yasanın Beykozlu için bir felaket getiriyor" demeleri karşısında belirsizlik ve inançsızlıklar yaşıyor.
Beykoz'da hem iktidar partisi yetkililerinin hem de muhalefet partilerinin çıkıp hep birlikte halkın önünde bu konuyu tartışmaları Beykozlu'yu aydınlatacaktır.
| < Önceki | Sonraki > |
|---|




