Yazdır
PDF

Belediye Kültür Merkezi İhale Açıklaması

Kullanıcı Değerlendirmesi: / 1
ZayıfMükemmel 
Beykoz Haberleri

Basına ve kamuoyuna,

belediye_ihale_1

Beykoz'da yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerinde 'Kültür Merkezinin onarım ihalesi' ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı, asılsız ve gerçeği yansıtmayan nitelikte haberler yer almıştır. Vatandaşımızın doğru bilgilenmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur. Şöyle ki;

belediye_ihale_2

Beykoz Belediyesi bugüne kadar diğer alanlarda olduğu gibi ihalelerde de şeffaf olmayı ilke edinmiş, halkımızın emanetini en doğru ve en uygun bir şekilde kullanmaktadır. İlçemizin ve vatandaşlarımızın İhtiyaçlarına binaen açılan ihaleler bugüne kadar herhangi şahıs/şahıslara göre değil Kamu İhale Kurumu'nun belirlediği esaslara göre gerçekleştirilmiştir. Bizim için teklif verenlerin dili, dini, ırkı, siyasi görüşü önemli değil, işi yapabilme ehliyeti ve en uygun teklifi vermesi önemlidir.
Söz konusu 'Kültür Merkezi Onarım İhalesi' de, 4734 sayılı kanunun 19.maddesine göre 22.04.2011 tarihinde açık ihale usulü ile yapılmıştır. İhaleye dört teklif verilmiştir.

1.Teklif/Zarf: 1.809.000 TL+KDV teklif bedeli ile Birikim İnşaat-Yahya Kemal Yıldırım, Sevkoç İnşaat Taşımacılık ortak girişiminin teklifidir. (Teklif verme saati: 09.47)
2.Teklif/Zarf: 1.587.000 TL+KDV teklif bedeli ile Politeknik İnş.Taah. İnalat San. Ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait tekliftir. (Teklif verme saati: 09.50)
3. Teklif/Zarf: 1.578.000 TL+KDV teklif bedeli ile Ekin Yapı-Ecevit Karakılıç'a ait tekliftir. (Teklif verme saati: 09.54)
4. Teklif/Zarf ise, İstanbul Cephe Konstruksiyon PVC Aluminyum Sistemleri San.Tic.Ltd. Şti'ye ait ve teklifi 490.000 TL+KDV olarak vermiştir. Bu firmanın zarfından geçici teminatı olmadığı için teklifi değerlendirmeye alınmamıştır. Ayrıca bu firma adına katılan kişi sözlü beyanında sadece dış cephe imalatları için teklif verdiğini belirtmiştir. (Teklif verme saati 09.57. Bütün teklifler ortak alanda peşi sıra verilmiştir.)

4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 36.maddesine göre ihale komisyonunca ihale dökümanında belirtilen saatte kaç teklif verilmiş olduğu bir tutanakla tespit edilerek, hazır bulunanlara duyurulmuş ve ihale başlamıştır. Zarflar, teklif taraflarının huzurunda alınış sırasına göre açılarak incelenmiştir.

Kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin yer aldığı haberler doğruları yansıtmamaktadır. Gazetecilikte en temel kural, karşı tarafın da görüşüne mutlaka yer verilmesi gerekir. Oysa habere yer veren gazete ve internet sitelerinin Beykoz Belediyesi'ni arayıp bilgi almadan 'iddia ediliyor' ifadelerinin altına sığınarak haber yapmasını etik görmüyoruz.

Konuyla ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin düzeltilmesi ve açıklamanın yer alması gerekmektedir. Beykoz Belediyesi gerçek dışı beyanlarda bulunan kişi ve/veya kişiler hakkında yasal yollara başvurma haklarını saklı tutmaktadır.
Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.
Beykoz Belediye Başkanlığı

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Son Yorumlar

Özgün Haber Beykoz Gazetesi Yorumları

Etiketler

beykoz beykoz tapu

Powered by RafCloud

Sosyal Ağlar

Özgün Haber Beykoz - Facebook     Özgün Haber Beykoz - Twitter