Yazdır
PDF

Rüzagarlıbahçe Halkından Belediye'ye Protesto.

Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfMükemmel 
Beykoz Haberleri

Rüzagarlıbahçe Halkından Belediye'ye Protesto.

rbahe_1
Rüzgarlıbahçe mahallesinde bulunan Beykoz Belediyesi'ne ait parsellerin, iki yıl önce akp ve chp li meclis üyelerinin aldıkları kararla ihale yoluyla satış kararı çıkmıştı.
Aradan geçen iki yıl sonunda bu parseleller üzerinde ikamet eden rüzgarlıbahçe sakinleri bugün 70 yıldır oturdukları evlerini, kendi anlaştıkları firma ihaleyi alamadığından dolayı evlerini kaybetmek üzereler. İhaleyi kazanan ozon inşaat bu alanlarda ticari faaliyet göstereceği için üzerinde oturanları bir an önce tahliye edecektir.

Gergin Halk Belediye Önünde Toplandı.

rbahe_2
Belediye Encümen salonu önünde ihaleyle ilgili gelişmeleri takip etmek üzere toplanan rüzgarlıbahçe sakinleri, kendilerini temsil eden firma dışında başka bir firmanın salonuna alınması üzerine öfkelenince, polis ve zabıta ekipleriyle aralarında arbede yaşandı.
Arbedeyle başlayan gerginlik bina dışına taşarak başkanlık binası önünde artarak devam etti. Olaylar sırasında iki vatandaş fenalaşarak hastaneye kaldırılınca, protestolar daha da arttı ve topluluk başkanlık binasına doğru hareketlenince polis ve zabıta engeliyle karşılaştılar.
Uzun bir bekleyişin ardından binadan çıkan başkan Yücel ÇELİKBİLEK vatandaşların yoğun protestoları ve sözlü tacizleri arasında geri döneceğini söyleyerek aracına bindi ve bir cenaze törenine katılmak üzere oradan ayrıldı.

15 Gün Yasal Süremiz Var.
Yaklaşık bir saat sonra Başkanlık binası önüne gelen Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK, Bina önünde açıklama bekleyen vatandaşlara hitaben:"Benim öncelikli amacım bu parselleri üzerinde yaşayanlara vermek, hepiniz benim kardeşlerimsiniz, sizi niçin mağdur etmek isteyeyim. Eğer öyle bir niyetim olsa şu anda bu açıklamayı yapıyor olmazdım. Aranızda kendi çıkarları için sizi kışkırtıp provoke eden art niyetli kişiler var. Beykoz'da ilk kez tapu veren başkan benim, ancak benden sonraki dönemde görev yapan arkadaşlar itiraz ederek tapuları iptal ettirdiler. Bu ihaleyi 15 günlük yasal sürenin son gününe kadar imzalamayacağım. Bu süre zarfında benim bilmediğim bir hukuki çözüm yolu varsa getirin hemen ihaleyi iptal ederim. Bu iş ancak hukuk yoluyla çözülür, ben sadece Yasalarla iş yaparım, derebeyi değilim." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Muhtar, Başkanla Ne Görüştü?

rbahe_4
Rüzgarlıbahçe muhtarı Ayhan GÖKGÖZ Başkanlık binası önündeki protestolar devam ederken Başkan Yücel ÇELİKBİLEK'le bir telefon görüşmesi yaptı. Başkanın kendisine; "Ben kimseye ihaleyi sizin firmanıza vereceğim diye bir söz vermedim" dediğini söyledi. Ancak Gökgöz, Başkanın ihaleye konu olan parsellerin satışı üzerine halka yaptığı açıklama sırasında herkesin yanında Başkana Hiçbir şey sormayıp grup dağıldıktan sonra Başkanın odasında 20 dk süren kapalı bir görüşme yaptıktan sonra oradan ayrıldı. Muhtarın Başkanla yaptığı görüşmeyi mahalle halkıyla paylaşıp paylaşmadığını bilmiyoruz, ancak basına herhangi bir açıklama yapmaması kamuoyunda oluşan soru işaretlerini güçlendiriyor.

Özgün Haber İki Yıl Önce Uyarmıştı.

rbahe_3
Ekim 2007'de "Rüzgarlıbahçe Kaynıyor" manşetiyle yayın hayatına başlayan gazetemiz ÖZGÜN HABER, bugün yaşanan gelişmeleri daha o günlerde değerlendirip, rüzgarlıbahçe de satışa açılan belediye parsellerinin üzerinde oturan vatandaşa satılması konusunda sözlü garantilerin işe yaramayacağını, resmi işlerde her şeyin yazılı olması gerektiğini, halka verilen "kuru" sözlerin hiçbir anlam ifade etmediğini dile getirerek kamuoyunu uyarmıştı.

Şimdi ÖZGÜN HABER Soruyor;
Kim Sahip Çıkacak?
"Belediye Başkanımız Muharrem ERGÜL'ün yaptığı çalışmaları beğeniyle izliyor ve sonuna kadar inanıyorum" diyen dönemin Rüzgarlıbahçe Muhtarı sayın Ahmet OKUMUŞ, şimdi siz muhtar değilsiniz, Muharrem ERGÜL'de belediye başkanı değil rüzgarlı bahçe halkının haklarına kim sahip çıkacak?

Nasıl Bir Oyun?
Başlarda "Biz söz değil, yazılı karar istiyoruz" şeklindeki duruşunuzdan sonra, "Başkanımız Muharrem ERGÜL'ün bu sorunları çözeceğine inanıyoruz ve destekliyoruz" diyen dönemin Rüzgarlıbahçe Derneği Başkanı Sayın Osman HIDIR, bir sivil toplum örgütü yöneticisi olarak nasıl bir oyuna getirildiğinizin farkına varabildiniz mi?

Aymazlık Nereye Kadar?
"Bu alanların, üzerinde yaşayanlara tahsisi ancak meclisten satış kararı çıkmasıyla mümkündür. Biz olmasak bu yasa meclisten çıkmayacaktı, bazı AKP'li meclis üyeleri taşın altına ellerini sokmaktan çekinip salona girmedi. Sayın Muharrem ERGÜL'ün bu konuda gerekli girişimleri yapacağına inanıyoruz" diyerek o tarihte meclisten bu kararın çıkmasını sağlayan CHP Belediye Meclisi üyesi Sayın Erdal ÖZTÜRK ve dönemin CHP'li meclis üyeleri, elinizi altına soktuğunuz taş bugün o bölgede yaşayan yoksul insanların üzerine devrildi, bu dikkatsizlik ve aymazlığın hesabını o insanlara nasıl vereceksiniz?

Hala Takdir Edilmeyi mi Bekliyorsunuz?
"Bu alanlarda yaşayan insanların mülk sahibi olmalarının tek yasal yolu buraları ihale yoluyla satışa açmaktır. Bazı provokatörler ortalığı bulandırıyor. Beykoz'da böyle bir riski alan ilk başkan benim, beni takdir etmeliler" diyen Dönemin Belediye Başkanı Sayın Muharrem ERGÜL, takke düştü kel göründü, verdiğiniz sözlerin yerinde bugün yeller esiyor.

...Ve Bugünkü Başkan Sayın Yücel ÇELİKBİLEK
Gelelim şu an ki Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK'e; Bu konuda yasal olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok, ne ihaleyi iptal edebilirsiniz ne de başka Bir şey yapabilirsiniz. Rüzgarlıbahçe'deki vatandaşlara üzülerek geçmiş olsun demekten başka yapacak Bir şey kalmamıştır.

Bu kararın çıkmasında imzaları bulunan o dönemin AKP'li ve CHP'li meclis üyeleri ve Belediye başkanı insanları zor durumda bırakmanın bedelini er ya da geç yasalar önünde veya siyasi alanda ödeyeceklerdir.

Sevgili Beykoz'lular,

Bilinçli toplumlarda, oy kullanan insanlar haklarını koruyabilecek insanları iş başına getirirler.
Muhtardan meclis üyesine, Belediye başkanından Başbakanına kadar seçimle iş başına getirdiğiniz kişiler, halkın çıkarlarını koruyabilecek insanlardan oluşmalı. Mahallenizde kurduğunuz Sivil Toplum Örgütleri, sadece kahvehane gibi faaliyet gösterirse yöneticileride bilgisiz kişilerden oluşursa ve Türkiye Cumhuriyeti'nde gerçek manada seçilmiş kişiler sadece muhtarlardan oluştuğuna göre, ancak muhtarların seçilmiş değilde atanmış kişiler gibi davranıp Belediye Başkanına ve ona buna yağcılık yapmaları bugün Rüzgarlıbahçe'yi yarın heryeri bu duruma düşürür.

 

 

 

 

 

 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Son Yorumlar

Özgün Haber Beykoz Gazetesi Yorumları

Etiketler

beykoz beykoz tapu

Powered by RafCloud

Sosyal Ağlar

Özgün Haber Beykoz - Facebook     Özgün Haber Beykoz - Twitter