Health sitesi, bilimsel verilere dayanarak lif, vitamin ve mineraller açısından zengin olan mısırın faydalarına yer verdi./
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Sindirime yardımcı olur.
Göz sağlığını korur.
Kalp sağlığını destekler.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Antioksidan kaynağıdır.
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
Glütensizdir ve hastalık riskini azaltır.
NASIL TÜKETİLMELİ?/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Uzmanlar; taze, dondurulmuş ve konserve mısırın besin değerinin aynı olduğunu belirtti./
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Schreiber, “Konserve mısır tercih edecekseniz düşük ya da sıfır sodyum içeren ürünleri seçin” tavsiyesinde bulundu. Aksi takdirde mısırları tüketmeden önce sudan geçirmek de sodyum miktarını azaltmak için etkili bir yöntem./
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Dr. Baylin, süt mısırın organik olmasının şart olmadığını belirterek, “Taneler büyürken mısırın kabukları tarafından korunuyorlar zaten” diye konuştu.Schreiber, mısırı haşlamaktansa buharda ya da ızgarada pişirmeyi tavsiye etti. Bu şekilde pişirildiğinde mikrobesinlerin tanelerin içinde kalmasının garanti edilebileceğini belirten Schreiber, “Bazı sebzeler haşlandığı zaman C vitamini gibi besin öğelerinin bir kısmını kaybedebiliyor” dedi.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”